Local Hero - Four Roses

Elke maand vragen we een local hero de kleren van het lijf. Deze maand is Lien De Vroe aan het woord. Lien staat aan het hoofd van Belgisch modelabel FOUR ROSES. Wie Four Roses zegt, zegt kleur en vrouwelijkheid met een stoer kantje.
Levenslang leerproces.

Mijn verhaal begint 7 jaar geleden bij de overname van Four Roses. De collectie veranderde van koers, werd een stuk hipper en legt nu reeds enkele seizoenen de focus op vrouwelijk, pittig met een stoer kantje. Het is nu helemaal hoe we het voor ogen hadden en we bereiken de doelgroep waar we onze collectie voor ontwerpen. Het heeft meer moeite gekost dan we oorspronkelijk gedacht hadden maar nu loopt dat heel spontaan, we hebben onderweg enorm veel geleerd. En we weten dat we nog veel gaan leren. Kortom ondernemen is een levenslang leerproces.

Het is ook een voortdurende evenwichtsoefening tussen aan je merk bouwen -enerzijds en je bedrijf te laten renderen-anderzijds. Als de vertrouwensband met je fabrikanten, leveranciers en klanten goed zit, dat ontstaat er echt een positieve energie. En eens je die vibe te pakken hebt, gebeuren de tofste dingen en realiseer je eigenlijk zonder het te beseffen de grootste successen. Mensen engageren om in Four Roses te geloven ,net zoals wij doen, is niet vanzelfsprekend maar als het lukt ben ik heel gelukkig!

Felgroen bij een mindere dag

Sinds de opening van onze eigen winkels sta ik regelmatig zelf in de winkel, en daar hoor en zie ik enorm veel. Het is misschien een beetje cliché om te zeggen maar van onze klanten krijg ik het meeste energie en ze bezorgen mij ook tonnen inspiratie. Naast de winkels kan ik mij ook wel verliezen in films of series met een bepaalde stijl en dat in de collectie doortrekken.  Eens de inspiratie er is puzzelen we kleurthema’s in elkaar die afgestemd zijn op type’s, het seizoen, colorblocking, ton sur ton…Werken met kleur biedt enorm veel mogelijkheden en is bij Four Roses echt de essentie van onze collecties.

Ik ben er ook van overtuigd dat kleur echt een impact op je gemoed heeft. Zo zal je in mijn kleerkast alvast weinig zwart vinden, maar voornamelijk veel groen en lila . Groen is echt mijn lievelingskleur. Ik vind het altijd flatterend. In de winter kakhi en in de zomer draag ik graag felgroen als ik een mindere dag heb. Lila heeft nu echt zijn intrede gemaakt in de collecties en lijkt ook te blijven. Ikzelf  ben echt verzot op de combinatie van lila met felrood.

 Blijf dicht bij jezelf

De eerste collecties die ik maakte wilde ik iedereen blij maken. Zo wou ik ook de vrouw die graag in een aansluitend kleedje, swarovskiparel en killerheels, uit eten gaat, overtuigen. Maar nu weet ik dat dat onze klant niet is. En dat is helemaal niet erg. De vrouw die houdt van Belgisch, kleur, volume en een printje die zal daarentegen helemaal haar ding vinden in onze collectie. Door onze eindklant centraal te stellen en dicht bij onszelf te blijven hebben we na enkele seizoenen echt een fanbase opgebouwd en dat is echt geweldig om te zien!

Benieuwd naar meer? Neem dan zeker eens een kijkje op

www.fourroses.be

instagram: @four_roses_fashion